Pàgines

diumenge, 26 d’agost del 2012

FAMA 2012; Crònica d’una festa anunciada


Un altre any ha passat, i un altre FAMA ha quedat enrere, la Festa Alternativa a la Maêdeu D’Agost de 2012 ha complit les seues expectatives…

Començàrem el dimarts 14 amb la cercavil•la d’inici de festes de la mà de l’Alfarrassà, que va portar el pregó a tots els barris del poble amb música, sátira i molt d’humor.

 El dimecres 15 va ser el día gros; després dels esmorzars de pa i porta, els participants del Triatló començaren a arribar i a inscriure’s; més de 140 bicicletes muntades per les més extravagants i originals disfresses eixien del Cau del Llop en direcció a la Reprimala quan es va botar la traca d’eixida a les 12h.

Tot un equip de gent coordinada al llarg del recorregut es va encarregar de recollir les bicicletes i portar-les de nou al carrer Estació, repartir meló i refrigeris en la presa i estar ajudant als i les participants a poder passar alguns dels trams del riu més complicats.
Després d’hora i mitja de Triatló, vam repartir els premis als 3 guanyadors;

- Reina, primer premi

- Josep, primer xiquet

- David Palmer, premi a la millor disfressa (Ai mare, quin cul!!)

Per a recuperar un poc de força després de l`esport, i gràcies a l’inestimable ajuda dels nostres cuiners i cuineres, vam poder gaudir d’unes espectaculars paelles de carn i peix; vora 60 persones compartírem taula al carrer, experiencies i amistat.

De vesprada ens esperava el plat fort, els concerts de Punk al Ras, amb Pressas del Produkto, A Pata, The Muertas i Destroi. Tota una vesprada de música en directe i tot un èxit per al públic; com sempre, ho vam petar amb gent de tots els llocs fins a les 10 de la nit.

El dijous 16 va ser el día dels més menuts; començarem berenant orxata casolana i fartons, mentre ens preparàvem per a que El Ball de San Vito presentara el seu espectacle de teatre infantil “Simonet el Mandrós” al pati del Cau del Llop. L’acollida fou tot un èxit; més de 20 xiquets i xiquetes amb els seus respectius pares i mares van vindre a compartir l’espai d’A.C. Correllops.

Després del teatre, Fent Camí va realizar un taller de reciclatge de bombolles de sabó al carrer Estació, i A.C.Correllops va organitzar tota una vesprada de jocs populars tradicionals i malabars com el sambori, els potipots, el diàvolo i les carioques.

El divendres 17 va ser l’últim día de la FAMA; començarem la vesprada amb una partida de pilota molt emocionant al carrer Estació entre dos equips: Javi Murillo, Cristian Morant i Ferran de Pebrera i Mata, Fernan i Rubén Padilla, que va durar 2 hores i va acabar amb l’equip de Murillo, Morant i Ferran com a vencedors.

Després de sopar, vam improvisar una cercavil•la pel passeig amb els components de La Pelandruska, que des d’Alcoi van venir per a deleitar-nos amb un concertasso al pati del Cau del Llop que va durar fins a la matinada….

Amb aquest acte vam concloure la FAMA 2012, que cal dir que es una festa autogestionada, popular, participativa i laica, plena de cultura, de treball i d’esforç, amb gent de dins i de fora, per a gent de dalt, de baix i dels costats, amb xiquets, més grans i més menuts, que organitza l’A.C.Correllops amb molt d’amor i pocs diners, que pretén ser una alternativa a les festes religioses i comercials de sempre, i que no es tan glamurosa com la setmana de la moda de València, però mola molt més!!!!!!

Des de l’A.C. Correllops volem agraïr a totes aquelles persones que han vingut a participar de la festa, però sobretot a aquelles que, amb el seu esforç i dedicació ens han ajudat a que la FAMA 2012 haja sigut possible: començant pels integrants de l’Alfarrassà, Paco, Onofre, Jordi, Bea, Edgar i Jimmy, i seguint pels 4 grups de músics que van fer possible el Punk al Ras, no volem oblidar a Arnau, el nostre tècnic de sò excel•lent i per excelencia, a la gent de la FACA, la FESTACA i la FIGA, per ser i per estar, a Tapó, perquè sense ell ens haverem electrocutat, a Andreu, Ana i Mari, el voluntari i voluntàries de la Creu Roja, per la seua dedicació cap als altres, a Toni, Xuso i Oscar, els camioners i carregadors de bicicletes del Triatló, per poder comptar amb ells cada any, al Xavi i a Pere del Diddley, per portar-nos un peix tan bò, a Marcial de Rafelcofer, que ens regala llonganisses, a Montse, Cari i Adolf, el cuiner i cuineres de les paelles, a Dani, que sempre està a punt per al que es necessite, a Manel i Xavi del Ball de San Vito, que ens encanten perquè son uns ganduls, a Gema i a Patricia de Fent Camí, per vindre a compartir la seua saviesa amb nosaltres, a Murillo, Morant, Ferran, Mata, Fernan i Padilla, els 6 pilotaris, pel seu esforç per mantenir una tradició tan bonica com es la pilota valenciana, i com no, a Pelandruska, que ens va regalar una cercavil•la i un final de festa inmillorable amb la seua meravellosa música.

Per acabar, volem fer una menció especial a una persona que ja no está amb nosaltres, però que ha estat i estarà sempre ben present, Toni Mascarell.

A tots i totes, gràcies de tot cor.

A.C. Correllops


Si vols vore totes les fotos de la FAMA 2012 punxa ací:


https://picasaweb.google.com/110828835742276761928/FAMA2012?authkey=Gv1sRgCMfGi8awn7LO2gE#