Pàgines

diumenge, 4 de maig de 2008

Resum grafic de les jornades gastronòmiques.

Les jornades dels passats dies 19 i 26 d'Abril al "cau del llop" resultaren ser d'un deliciós èxit. Tot comença amb l'impuls dels cuiners Fran, Paqui i la seua passió per la cuina, ens incitaren a fer una mena de tallers al que correllops decidirem apostar amb totes les nostres papil·les gustatives, així que arrancà la cosa: Fran i Ruben "el pastisser" elaboraren tot un menú on la taronja poguera estar present. La rallatlladura a les mandonguilles de formatge, la mermelada a les torrades de foie, en forma de salsa al magret, en suc al budin , al sorbet,al flam i al cubata i natural a la cistella. La participació dels i les assistents va ser indispensable per elaborar tots estos plats, tant com la de sentar-se al voltant de la taula i comportar-se com a grans gurmets.

El 26 acolliem a Paqui i "la troupe de pintores insaciables", que a mes de preparar-nos el taller ens transformaren el pati en un jardi de colors, incroyable! El primer apropament a la Roma clàssica ens el trobavem al entrar al cau, una taula amb tots el ingredient que podiem trobar a l'Hèlade: figues, dàtils,nous,avellanes,fruites,mel...espècies i herbes: pebre negre,comí, timó,romer,llorer,api,coriandre, julivert...Al costat d'una taula farcida de llibres i documentació de la que s'havia extret tota la informació. L'exposició de llibres i aliments s'acompanyà d'una breu però suculenta explicació acompanyada d'un ppt en el que podiem fer-nos una idea dels estris que s'utilitzaven, els tipu de cuina, forns,etç i la vida que es duia. Després de les explicacions, ens posarem mans a l'obra; especiarem olives, tallarem formatges, matxacarem sardins per simular el garum, escabetxarem les uatles i amanirem les salses de la caballa...el reultat...a la vista esta i al paladar encara retenim.

A mesura que ens siga posible anirem afegint la informació pertanyent als tallers a aquest blog, si be les fotos ja les podeu trobar a la columna de la dreta, les receptes i la informació prompte ho seran. De moment vos convidem a visitar un interessant blog sobre cuina romana que ens va procurar bastant informació: www.derecoquinaria-sagunt.blogspot.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Va estar tot bonisim,
kuant venen les proximes?

Bo i barat!!!
No deien ke estaven barallats.

a.c.correllops ha dit...

quan vullgau!
proposeu una temàtica i anem!