Pàgines

dimecres, 25 de febrer del 2009

Dues xerrades per al cap de setmana que ve...

El proper cap de setmana ens esperen dues xerrades que es replantegen l’actual sistema oferint-ne alternatives reals als modes de fer de dit sistema.
El divendres Virginia, membre de l’Associació Cultural Matriarcal, i Vicent, agriculutor d’ofici, ens comentaran com funciona l’actual moviment de mercaderies alimentaries i com afecta als modes de producció i al medi ambient en general. Es visionaran vàries fases del documental “Nosatres alimentem el món” per tal de donar lloc al debat i poder parlar-ne d’altres formes de gestionar el consum; un consum més proper, més arrelat a la natura, amb ventatges per a consumidors i productors, és a dir, més just, més “humà”. Això serà el divendres 27 a les 19h a la Casa de Cultura de Vilallonga.
L’endemà i des de La Plana, Laia i Isabel ens parlaran de manera general de pedagogia llibertària, i més concretament del seu propi projecte que començarà a ser realitat el proper juliol.
Agafant la forma inicial d’escola d’estiu i amb l’objectiu de crear una escola que puga avarcar tot el curs escolar, basada aquesta en el valors de l’anarquia, on l’estructura jeràrquica de l’escola convencional es desmuntada de cap a peus; on la relació estre els membres del col•lectiu és horitzontal independentment de l’edat que tinguen aquestos, on el suport mutu, la cooperació i l’autogestió a l’escola fa que els aprenents es senten còmodes i motivats per aprendre.
Aquesta xerrada-debat serà el proper dissabte 28 de Febrer a les 18h al Cau del Llop – Cr/ Estació nº 16- baix, Vilalonga-.