Pàgines

dilluns, 3 d’octubre de 2011

Dades de la neteja i mesures d'actuació.

Us deixem algunes dades de la jornada de neteja del riu Serpis, inscrita en el programa "Mans al riu" de la fundació Limne.
El tram de la neteja s'ha donat en terme de Vilallonga, comprenent uns 400m en línia de les riberes del mateix riu, a la partida del Tarrassó. La neteja ha durat al voltant d'una hora, veient-se interrompuda per la pluja. Tot i així s'han retirat 20 bosses (domèstiques) de fem/ residus sòlids, entre els quals hi trobàvem plàstics, papers, llaunes, teixits, restes orgàniques,...la major part provinent de l'ús lúdic del riu o la utilització de la via pública paral·lela a aquest. També s'han detectat residus provinents de l'us agrícola de les terres limítrofes, encara que amb menor mesura. I altres residus com, ferralles, carret de nadó, matalassos, poals...
En acabar la neteja, s'han barallat possibles mesures d'actuació per mantindre el riu net.

-Educació a les escoles/ Educació infantil. Una de les principals bases passa per l'educació en valors dels més menuts, que després repercutirà en els grans. Pedagogia fluvial.
-Contenidors i/o cartells explicatius propers a les zones d'ús recreatiu.
-Més implicació dels sectors socials: des de els polítics, passant pels llauradors, fins els estudiants.
-Mesures sancionadores basades en el treball.

Cal resaltar que el nº de participants ha estat major al de l'any passat (veure fotografia inferior), enguany han participat un total de 14 persones d'ells 10 eren de nacionalitat anglesa, provinents de diferents pobles de la Marina, i 4 naturals de Vilallonga.

Desde l'A.C.Correllops us recordem que el riu és font de vida i bressol dels nostres pobles, des del qual tothora se'n han extret els recursos essencials de la nostra existència, creiem doncs, que si volem continuar els motius d'aquesta haurem de continuar vetlant per ell.

Cap comentari: