Pàgines

diumenge, 6 d’abril del 2008

La calçotada de Beniarrés:una cita imprescindible dins de la cultura popular


Un any més la calçotada de Beniarrés trenca previsions i acull més de 300 persones, per sentar-se al voltant duna taula i xuplar-se els dits amb els calçots. La dels calçots es una excusa més per reunir-se junt a altres exquisiteses gastronòmiques com l'embotit local, les herbes de Bocairent o les catanies del Penedés. Això i un grapat de músics de diferents colles, l'Alfarrassà, el Rebrot i Sacsejat folk, mantingueren l'esperit de la festa fins l'entrada en escena del grup de folk en que allò s'assemblava a una Saturnal Romana.


Per un altre costat, nosaltres aprofitarem per jugar una partida entre saforencs en terres del comtat,tenint com a resultat un controvertit 25 a 10 per als de Bellreguard, a la contra els de Vilallonga no contents demanaren un nou desafiament amb equitatives condicions, fixada la data per al proper 12 d'Abril. En la festa també hi va intervindre la txalaparta de correllops, la qual va tindre el seu moment de glòria en la interpretació de Xavier el coixo, i mentre es dinava feia de campaneig constant tot assenyalant el dia de festa que hi estavem celebrant, compartint...

La nostra enhorabona a les xiquetes i xiquets de l'ateneu pel seu treball!

3 comentaris:

Beniarres al dia ha dit...

Curta però bona crònica. Et demane permis per a crear un enllaç al meu blog.

Fede

Anònim ha dit...

VISCA L'ATENEU i VISCA LA CALÇOTADA i ELS BONS ALIMENTS!!!!
VISCA LA TERRA!!!!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la vostra assistencia a la calçotada i per les coses que ens deixareu. I ja sabeu, ací, a Beniarrés, teniu una ma pel que vullgau.
Salut!!